BU ARADA ÜST ÜSTE BÖREK TARİFİ OLDU AMA RAMAZANDA SAHURDA İYİ GİDER DİYE DÜŞÜNÜYORUM...
MALZEMELER
- 6 AD YUFKA
- 6 YUMURTA
- 3 SU BARD SU
- YARIM PK ERİTİLMİŞ MARGARİN
- YARIM SU BARD SIVI YAĞ
- TUZ
- 1 PK KABARTMA TOZU
İÇİNE PEYNİR (BEN KAŞAR LORU KULLANDIM)+MAYDONOZ KARIŞIMI
YAPILIŞI
YUFKALAR HARİÇ DİĞER BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIYORUZ. YUFKALARI BU KARIŞIMA BATIRIP TEPSİYE DİZİYORUZ. 3 YUFKAYI BU ŞEKİLDE YAPTIKTAN SONRA ARASINA PEYNİRLİ KARIŞIMDAN KOYUYORUZ. DİĞER 3 YUFKAYIDA AYNI ŞEKİLDE YAPIP ÜZERİNE KOYUYORUZ. DİLİMLEYİP KALAN SIVI MALZEMEYİ ÜZERİNE DÖKÜYORUZ. EN AZ 12 SAAT OLMAK ÜZERE DOLAPTA BEKLETİYORUZ. 180-200 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ. ILIK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
NOT: BU BÖREĞİ HAZIRLADIKTAN SONRA 2 GÜN DOLAPTA BEKLETME ŞANSINIZ VAR. ÖZELLİKLE ÇALIŞAN HANIMLARIN MİSAFİRLERİNE YAPMASI İÇİN PRATİK BİR TARİF OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.
0 yorum:
Yorum Gönder