
Hafta sonu kahvaltı soframda değişik bir şeyler olsun diye hazırladığım, benim daha çok soğuk yemeği sevdiğim bir börek tarifi...
Gereken Malzemeler:
- 3 adet yufka
- yarım kg yağsız kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça ( veya 2 adet domates)
- 1 kase doğranmış maydanoz
- tuz, karabiber
- zeytinyağı
Yufka üzerine sürmek için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
Üzerine sürmek için :
- 2 adet yumurta sarısı
Yapılışı :
- Soğanı yağda kavurun . Kıymayı üzerine ilave ederek kıyma pişinceye kadar karıştırarak iyice kavurun.
- Salçasını da ilave edip salça kokusu gidinceye kadar iyice pişirin.
- Tuzunu, karabiberini ve kıyılmış maydanozuda ilave edip bir kaç kez karıştırarak ocaktan alın, ılınmaya bırakın.
- Yufkayı geniş bir yere yayın. Her yufkayı ortadan ikiye bölün.
- Yufkanın üzerine iyice karıştırdığınız yağ ve süt karışımını sürün.
- Üzerine kıymalı iç harcından her tarafa yayılacak şekilde koyun.
- Yufkanın yuvarlak kısmından başlayarak kıvırarak sarın.
- İlk ruloyu tepsinin tam ortasına yuvarlak şekilde sararak yerleştirin.
- Diğer yufkaları da aynı şekilde iç malzemeler bitinceye kadar rulo şekline getirin.
- Tepsiye yerleştirdiniz ortadaki rulonun çevresine sarın.
- Yufkaların yerleştirme işlemi bitince üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Ilınınca dilimleyerek servis yapın.

0 yorum:
Yorum Gönder