11 Mayıs 2010 Salı

IZGARA SARDALYA BALIĞI

11 Mayıs 2010 Salı
TAM MEVSİMİ... BU LEZZETİ KAÇIRMAYIN BENCE... YAKLAŞIK 20 GÜNE KADAR SARDALYALAR BÜYÜYECEK VE IZGARASI LEZZETLİ OLMAYACAKTIR. DENEMEK İSTİYORSANIZ ELİNİZİ ÇABUK TUTUN DİYORUM VE TARİFE GEÇİYORUM...

MALZEMELER
  • 1 KG SARDALYA BALIĞI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
  • 1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
  • 1-2 LİMON SUYU
  • 1 FİNCAN ZEYTİNYAĞ

YAPILIŞI

BALIKLAR TEMİZLENİR. YIKANIR. SUYU SÜZÜLMESİ İÇİN BİR SÜZGECE ALINIR. DİĞER MALZEMELER KARIŞTIRILIP SOS HAZIRLANIR. BALIKLAR SOSLA KARIŞTIRILIR. EN AZ 1 SAAT BEKLETİLİR. MANGALDA PİŞİRİLİR. YEŞİL SALATA VE ROKA EŞLİĞİNDE SERVİS EDİLİR. AFİYETLE SICAK SICAK YENİR.


0 yorum:

Yorum Gönder