
Yoğurtlu brokoli karnabahar salatası içine istediğiniz malzemeleri kendi damak zevkinize göre ilave edebilirsiniz, tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış....
Gereken Malzemeler
Gereken Malzemeler
- 200- 250 gr brokoli
- 4-5 çiçek karnabahar
- 2 adet havuç
- 1 orta boy patates
- 4-5 dal taze soğan
- 6-7 adet kurutulmuş domates
- 1 su bardağı yoğurt
- 4-5 diş sarmısak
- limon, nar ekşisi
- tuz, karabiber, nane (istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz)
- sızma zeytinyağı
Yapılışı:
- Brokoli, karnabahar, havuç ve patatesleri tuzlu suda haşlayın.
- İsterseniz buharda da haşlayabilirsiniz.
- Geniş bir tabağa haşlanmış sebzeleri alın. Sarmısakları ezin, yarısını limon suyuna diğer yarısını da yoğurdun içine karıştırın. Bu şekilde sarmısaklar tüm salataya karışıyor.
- Sızma zeytinyağını, nar ekşisini ilave edin. Üstüne yoğurtlu sarmısaklı karışımı dökün. Servis yapın.
- Kurutulmuş domatesleri 3-4 dakika sıcak suyun içinde tutup daha sonra sirke, zeytinyağı ve kekik karışımının içinde buzdolabında bekletebilirsiniz. Salataya kullanacağınız zaman hazır olur.
- Pişme süreleri farklı olduğu için patates ve havucu ayrı bir yerde , brokoli ve karnabaharı ayrı bir kapta haşladım. Haşlama suyunu sebze çorbasında kullandım.
0 yorum:
Yorum Gönder