12 Mayıs 2010 Çarşamba

SÜTLÜ İRMİK HELVASI

12 Mayıs 2010 Çarşamba
MALZEMELER
  • 1,5 SU BARD İRMİK
  • 1,5 SU BARD SÜT
  • 1,5 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 SU BARD SICAK SU
  • 3-4 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

YAPILIŞI

YAĞ İRMİKLE BİRLİKTE TENCEREYE ALINIR. PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR. O KAVRULURKEN BİR KABA SICAK SU VE TOZ ŞEKER ALINIR. TOZŞEKERİN ERİMESİ SAĞLANIR. SÜT İLAVE EDİLİR. DAHA SONRA ELDE EDİLEN BU SIVI KARIŞIM KAVRULAN İRMİĞE YEDİRİLEREK EKLENİR. 5-10 DK KADAR DEMLENMESİ İÇİN KAPAĞI KAPATILIR. DAHA SONRA SERVİS EDECEĞİMİZ KABA ALINIP ŞEKİL VERİLİR. KESİLİP SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: ARZUYA GÖRE CEVİZ İÇİ VEYA FINDIK İÇİDE KONABİLİR. İRMİKLE BİRLİKTE KAVRULUR.


0 yorum:

Yorum Gönder