Peynirli Poğaça:
Hamur için: 2 yumurta (bir tanesinin beyazı üstlerien sürmek için ayrılır)
50 gr margarin 50 gr tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağı
3 dolu kaşık yoğurt
1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı mahlep, bir tutam zencefil
2 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker
yumşak bir hamur elde edilene kadar un eklenir.
bütün malzemeler karıştırılarak yoğurulur.
merdane ile açılır su bardağı ile hamur kesilir içine kıyılmış maydonozla, ezilmiş peynir iç konup kapatılır, poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta beyazı sürülüp, susam ve çörekotu serpilip 180 c de pişirilir.
11 Mayıs 2010 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder