12 Mayıs 2010 Çarşamba

Kurdele nakışında sap işi

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Sap İşi

Modelin çizgisini takip ederek ve soldan sağa doğru çalışarak, paralel ve düzgün ilmekler yapınız.


0 yorum

PERDE PİLAVI



MALZEMELER:
2 su bardağı un
Yarım su bardağı su
1 yumurta
1 yemek kaşığı margarin
İÇ MALZEMESİ:
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı tavuk suyu
300 gr tavuk göğüs eti
50 gr. tereyağ
1 su bardağı soyulmuş badem
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 kahve fincanı dolma fıstık
1'er tutam tarçın, karabiber ve yenibahar
30 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı
Tuz
YAPILIŞI:Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletiyoruz. Süzüp bol suyla yıkıyoruz. Tavuk etini tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edip 1 tutam tuz ekleyip haşlıyoruz. suyunu süzüp eti tel tel ayırıyoruz.Kuşüzümünü şişmesi için ılık suda 5 dakika bekletip süzüyoruz.50 gr. tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kavuruyoruz. Yarım bardak badem, kuşüzümü, dolma fıstık,tarçın, karabiber, yenibahar ve tuzu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Tavuk eti ve 2.5 su bardağı kadar tavuk suyu ekleyip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Hamur için, un su, yumurta ve oda ısısında yumuşatılmış margarini karıştırıp yoğuruyoruz. Sert bir hamur hazırlayıp unlanmış zeminde merdane ile yufka büyüklüğünde açıyoruz. düz kek kalıbını yada tepsiyi tereyağı ile yağlayıp kalan bademleri dekoratif bir şekilde yapıştırın. Üzerine yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Pilavı ilave edip sarkan kısımları içe doğru kıvırıp kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Servis tabağına ters çevirip servis yapıyoruz.afiyet olsun.....

0 yorum

kelebek masa örtüsü

dt


0 yorum

kışın vazgeçilmezi


0 yorum

YARIM KOL TRIKO TUNIK

bayan tunik, yeni moda tunik, tunik resimleri, yarım kol tunik triko tunik triko tunik modelleri


0 yorum

PRENSES TATLISI
















Malzemeler
1 litre süt
4 kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet damla sakızı
50 gr margarin
Sosu için
100 gr margarin
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 yumurta
Yapılışı
Süt, un ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın damla sakızını içerisine katın. Ocaktan aldıktan sonra margarin ve vanilyayı katın. Mikserle 10 dakika çırpıp borcama dökün. Sosu için margarini eritip ılıtın. Diğer malzemeleri içerisine katıp mikserle 1-2 dakika çırpın. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Soğuyan tatlının üzerine sosunu dökün. Buzdolabında 3-4 saat bekletip süsleyerek servis yapın.

0 yorum
Havlu-Bohca Seti


Posted by Picasa

0 yorum

Bracelet overload


Hayat normale dönerken, postlarım da sıklaşmaya başlıyor. Soğuk,yağmurlu, evde romantik komedi filmleri izleyerek geçirdiğim ( Üzgünüm Galata Moda :( ) bir hafta sonundan sonra artık işe döndüm. Bildiğiniz ama benim çok sevdiğim bir elbiseyle yolumuza devam edelim, biri bana neden bu elbiseyi her giydiğimde ellerimin babetlere gittiğini açıklasın? :)

While my life is getting back to track, blog posts are getting frequent. I spent my weekend at home, the weather was cold and rainy (Sorry Galata Moda :( ), watched romantic comedies, now I'm at the office today. We'll continue with a well known dress that I like very much but please somebody tell me why my hands go to my ballet flats everytime I wear it? :)





  • Elbise/Dress: Kate Moss for Topshop
  • Atkı/scarf: ???
  • Hırka, trençkot ve babetler/Cardi, trench and flats: Zara
  • Çanta, kolye, zımbalı deri bileklik ve açık sarı bilezik/Bag,necklace,bracelet with black studs and shiny gold bracelet: Marc by Marc Jacobs
  • Örgü bilezik/ Braided bracelet: MNG

0 yorum

Dantel Örnekleri 11(32)




































































Dantel Örnekleri 11(32) Dantel,Örnekleri

0 yorum

Tavuk Köftesi

Malzemeler :
• 1 tavuk
• 4 yumurta

• 2 bardak un
• 2 bardak zeytinyağı

• 2 kaşık margarin
• 2 kaşık un
• 1 tutam hindistan cevizi
• 2 bardak tavuk suyu
• Karabiber
• Tuz

Hazırlanışı :
Tavuğu temizleyin. Daha sonra iyice pişene kadar haşlayın. Butlarını ayırın ve bir kenara koyun. Geri kalan kısmı ince ince küçük parçalara didikleyin. Didiklenmiş tavuk parçacıklarını tuz ve biberle karıştırdıktan sonra bir kenarda bekletin.Bir tavada margarini un ile sote edin. Tavuk suyunu yavaş yavaş üzerine boşaltın ve iyi bir kıvama gelene kadar pişirin. Küçük parçalara ufalanmış tavuk etini ve hindistan cevizini de tavaya boşaltın. Bir kaç kez karıştırın ve ateşten alıp soğumaya bırakın.Diğer tarafta, yumurta büyüklüğündeki parçaları alıp oval hale gelecek şekilde yuvarlayın.


Unlanmış bir tepsiye yayın ve üzerlerine un serpin. Yumurtalarınızı bir tasta iyice çırpın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, köfteleri önce çırpılmış yumurtaya bandırıp birer birer tavaya koyun. Altın sarısı haline gelene dek kızartın. Köftelerin yağını süzün, bir servis tabağında maydanoz ile servis edin.

0 yorum

Fazla Oturmanın Doğuracağı Risk ?


0 yorum

FRANSIZ KEK


Tarif portakalagacindan.

Malzemeler ve Yapilisi
160 gr bitter, 150 gr margarin,4 yumurta,1 bardak seker,1 bardak iri cekilmis ceviz
1 bardak iri cekilmis findik ,1 bardak visne,kabartma tozu ,1 bardak un
Margarin bitter benmari eritilir ve derin kaliba alinir,
Yumurta sarisi ve seker cirpilir.Ayri bir kapta yumurta beyazlari kar gibi olana kadar cirpilir ve bekletilir.
Yumurta ve seker karisimina un ,kabartmatozu iyice karistirilir bu asamada yumurta beyazlari tahta kasikla yavasca hamura yedirilir.
Ceviz ve findik visne ilave edilir
Kelepceli kaliba gore kagit kesilir konur.Malzeme kaliba bosaltilir.
170C firinda pisirilir
Kek sogutulduktan sonra ters cevrilir ve kagidi alinir.Uzerine hazirlanan cikolata sosu dokulur.
Bol ceviz serpilirek sogutulur.Tarifte visne yoktu ben ilave ettim super olmus afiyet olsun :)

0 yorum
Lale Dantel Kirlent ve Pasta Susleme




Cok uzun zaman olmus dantel yastik eklemeyeli. Vitrin danteli veya tek koseye cicegi yaparak mutfaklarin camli dolaplarina da kullanabileceginiz bir dantel.
Herhalde bayram heyecani ve hazirliklari baslamistir cogunuzun evinde. Biz birgun fazla oruc tutarak Cumartesi gunu yapcagiz bayrami burada; ay hesaplamalara gore Cumartesi diyor Ottawa icin. Burada pek kalabalik olmadigimizdan fazlaca bir baryam hazirligimiz da yok. Bu pastayi yeni basladim susleme kursunda yaptim; benim bayram hazirligim bu olacak herhalde. Yapsam yapsam bir pasta yapabilirim. Aslinda kurs baslarken buradan resimlerle yapim asamalarini anlatmayi arzuluyordum ama ne kadar anlatirsam anlatayim gozunuzle bir kere gormek gibi olmayacagini ilk derste anladim. Gercek kekte gulleri renkli de yapmayi planliyorum.
Simdiden herkese kolay gelsin diyorum, bayram oncesi gorusmek uzere.

Posted by Picasa

0 yorum